Όψεις Ρητίνης και Πορσελάνης

  • H σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης της αισθητικής του χαμόγελου!

Όψεις Ρητίνης και Πορσελάνης

Μ ία σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης της αισθητικής του χαμόγελου. Επικαλύπτοντας εξωτερικά τα δόντια με λεπτές “φλύδες” από πορσελάνη, ρητίνη, ή ζιρκόνιο είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την όψη των δοντιών σας. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε απαντήσεις στις συνηθέστερες ερωτήσεις σχετικά με τις όψεις.

Τί είναι οι όψεις;

Πρόκειται για λεπτού πάχους επικαλύψεις της μπροστινής επιφάνειας των δοντιών που απαιτούν ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα των δοντιών.

Πόσα είδη όψεων υπάρχουν;

  • Όψεις πορσελάνης (αντενδείκνυται σε κάποιες περιπτώσεις)
  • Όψεις ζιρκονίου (μεγαλύτερης αντοχής από τις όψεις πορσελάνης)

  • Όψεις ρητίνης (ενδείκνυνται σε όλες τις περιπτώσεις, πιο φυσικό αποτέλεσμα, επιδέχονται μετέπειτα επιδιορθώσεις και είναι οικονομικότερες. Χρειάζονται κάθε 6 μήνες γυάλισμα στα όριά τους και πολύ καλή στοματική υγιεινή από τον ασθενή).

Τί προβλήματα λύνουν οι Όψεις;

Συνήθως, χρησιμοποιούνται για να λύσουν οδοντικά προβλήματα, όπως:

  • Δόντια με δυσχρωμία λόγω προηγηθείσας ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης), κηλίδων από τετρακυκλίνη ή άλλων φαρμάκων, υπερβολικής φθορίωσης, ή τέλος λόγω παλιών σφραγισμάτων ρητίνης, που έχουν προκαλέσει δυσχρωμία στο δόντι.
  • Δόντια που έχουν φθαρεί
  • Δόντια που είναι σπασμένα
  • Δόντια στραβά ή με ακανόνιστο σχήμα
  • Δόντια με αραιοδοντία , ώστε να κλείσει το διάστημα μεταξύ τους

Ποία είναι η διαδικασία για να αποκτήσετε όψεις;

Συνήθως απαιτούνται 3 επισκέψεις στο οδοντιατρείο. Η διαδικασία είναι ίδια για ένα ή για περισσότερα δόντια.
Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται η διάγνωση και το σχέδιο θεραπείας. Ο ασθενής εξηγεί ποιο αποτέλεσμα θέλει να επιτύχει. Εξετάζονται τα δόντια του και αφού διαπιστωθεί ότι οι όψεις είναι κατάλληλες, συζητείται η διαδικασία κατασκευής τους. Εάν χρειαστεί λαμβάνονται ακτινογραφίες στο ιατρείο . Τέλος παίρνονται τα αποτυπώματα του στόματος και των δοντιών του ασθενή.

Δεύτερη επίσκεψη-Προετοιμασία. Για να προετοιμαστεί το δόντι, τροχίζεται, εφόσον χρειάζεται, ώστε να γίνει σωστά η όψη. Μερικές φορές προηγείται το μούδιασμα της περιοχής με τοπικό αναισθητικό. Έπειτα, αποτυπώνονται τα τροχισμένα δόντια με ένα δισκάριο και αυτό το αποτύπωμα στέλνεται στο Οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Συνήθως σε 1 εβδομάδα ετοιμάζονται οι όψεις και μερικές φορές για το διάστημα αυτό τοποθετούνται προσωρινές.

Τρίτη επίσκεψη. Πριν κολλήσουμε τις όψεις ελέγχεται το χρώμα και το σχήμα τους πάνω στο δόντια. Κατόπιν, προετοιμάζονται κατάλληλα οι επιφάνειες των δοντιών και των όψεων και κολλούνται με ρητινώδη κόλλα. Μετά από 1-2 εβδομάδες απαιτείται επανεξέταση έτσι ώστε να γίνουν οι πιθανές διορθώσεις στη σύγκληση και στα όρια των όψεων.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου.
I Accept

Έτοιμοι να χαμογελάσετε;

Κλείστε Ραντεβού